τ.22410 745 02 / κ.6944 523 400
Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

Ελληνικά   English   


Δερματοσκόπηση

Από το 1998, η ψηφιακή δερματοσκόπηση ξεκίνησε να γίνεται γνωστή στην ελληνική αγορά και πολλά ψηφιακά δερματοσκόπια εγκαταστάθηκαν σε νοσοκομεία και ιατρεία. Η εξέλιξη της τεχνολογίας μέχρι σήμερα έφερε ως αποτέλεσμα στην αγορά το ψηφιακό δερματοσκόπιο microDERM της γερμανικής εταιρείας VISIOMED. Πρόκειται για το μοναδικό ψηφιακό δερματοσκόπιο παγκοσμίως που έχει πιστοποίηση από το FDA ως δερματοσκόπιο δεύτερης γενιάς. 

Είναι εύχρηστο και διακρίνεται γιατί:

Είναι το μοναδικό με πιστοποίηση 2ης γενιάς από την FDA.
Η ένταση του φωτός και η σύνθεση του χρώματος προσαρμόζονται αυτόματα ώστε να παραμένουν πάντα οι ίδιες, κάτι που επιτρέπει την άριστη και σταθερή ποιότητα σε κάθε στάδιο μεγέθυνσης. (Η τεχνολογία αυτή είναι παγκόσμια πρωτοπορία και πατέντα από τη Γερμανική εταιρεία VISIOMED και παρέχεται μόνο από το microDERM). Η πατενταρισμένη αυτή οπτική ακρίβεια απορρίπτει τη δημιουργία χρωματικών και φωτεινών διακυμάνσεων όπως και μορφολογικών παραμορφώσεων

Δε χρειάζεται ποτενσιόμετρο για αυξομείωση της δέσμης φωτός της κάμερας.

Ο ιατρός μπορεί να καταχωρήσει μεγαλύτερες περιοχές του δέρματος με τη μακροσκοπική λειτουργία του microDERM, χωρίς να αλλάζει φακούς ή κάμερα.

Κάνει αυτόματα διάγνωση στην εξέταση του κάθε σπίλου σύμφωνα με τον κανόνα ABCD (τα άλλα δερματοσκόπια δεν κάνουν αυτόματα διάγνωση). Αν μάλιστα προστεθεί σε αυτή το σύστημα DANAOS, η μεγαλύτερη βάση δεδομένων στον κόσμο στις κακοήθειες του δέρματος (μόνο το microDERM κατέχει αυτό το σύστημα), τότε η διάγνωση γίνεται ακόμα πιο ακριβής.

Αφαιρεί αυτόματα τις τρίχες που τυχόν παρεμβάλλονται κατά τη λήψη του σπίλου και μπορεί να εμποδίζουν τη συμμετρία και κατ’ επέκταση τη διάγνωση.

Έχει τη δυνατότητα, αυτόματα, στην επανεξέταση να βρίσκει την ακριβή τοποθέτηση της κάμερας και έτσι να περιστρέψει αυτόματα τον σπίλο για να κάνει ακριβή τη σύγκριση της προηγούμενης με ην πρόσφατη λήψη.

Διαθέτει τεσσάρων ειδών φακούς λήψης για πολύ μεγάλους σπίλους, καθώς και δυνατότητα λήψης με χρήση είτε πολωμένου φωτός είτε με αλκοολούχο διάλυμα.

Η διαδικασία ανάλυσης του σπίλου με το ειδικό πρόγραμμα του microDERM είναι πολύ απλή και γίνεται σε 5 βήματα:
  • Πρώτα γίνεται η λήψη του σπίλου με την κάμερα μακροσκοπικά
  • Πατώντας το κουμπί της οθόνης για ανάλυση του σπίλου γίνεται στιγμιαία το περίγραμμα του σπίλου και με ειδικό πρόγραμμα αφαιρούνται οι τρίχες που παρεμβάλλονται στην εικόνα
  • Με ιδιαίτερα απλό τρόπο γίνεται και η σύγκριση του σπίλου σε επόμενη εξέταση
  • Στη συνέχεια γίνεται η λήψη του σπίλου δερματοσκοπικά
  • Ακολουθεί η ανάλυση κατά ABCD και βαθμονόμηση με βάση το πανευρωπαϊκό σύστημα DANAOS

Τριχοριζόγραμμα

Το τριχοριζόγραμμα είναι μία ειδική θεραπεία τριχόπτωσης. Πραγματοποιείται σε ασθενείς με σκοπό την εξακρίβωση της υγείας των τριχών της κεφαλής. Με το τριχοριζόγραμμα μπορούμε να εξακριβώσουμε το ποσοστό των υγιών τριχών που υπάρχουν στην κεφαλή και το κατά πόσο κάποιος κινδυνεύει ή όχι από τριχόπτωση. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι απλή. Με ένα ειδικό εργαλείο αφαιρούνται μερικές τρίχες από συγκεκριμένα σημεία και εν συνεχεία παρατηρούνται από τον ιατρό οι ρίζες των τριχών αυτών σε μικροσκόπιο για την εύρεση τυχόν βλάβης.

Πρόκειται για μία εξέταση που θα φέρει ολοκληρωμένη εικόνα για τυχόν παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής.

ΣΠΙΛΟΙ

Ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Ιωάννης Χιώτης σας περιμένει στο ιατρείο στη Ρόδο για να σας ενημερώσει σχετικά τη διαδικασία ανάλυσης του σπίλου με το πρόγραμμα microDERM.