Είναι νωρίς για Botox;

Είναι νωρίς για Botox;

Είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος αντιγήρανσης σε γυναίκες και άνδρες. Είναι μια θεραπεία πολύ σύντομης διάρκειας, με άμεσα αποτελέσματα, χωρίς ανεπιθύμητες ή μη αναστρέψιμες παρενέργειες. Η μικροσκοπική βελόνα του γιατρού σας μπορεί με έγχυση μικρής ποσότητας υλικού να κάνει θαύματα και να δώσει εντελώς νέα, φρέσκια και ξεκούραστη όψη στο πρόσωπό σας!

Έχουμε εξηγήσει ξανά ότι το Botox, βοτουλινική τοξίνη στα ελληνικά, είναι μια επεξεργασμένη πρωτεΐνη, που εισάγεται με μικροσκοπική βελόνα σε σημεία του προσώπου (πχ μέτωπο, μάτια) ώστε να προκαλέσει αναστολή μετάδοσης νευρικού ερεθίσματος και έτσι ο μυς να μην κάνει συσπάσεις, άρα να αναστέλει τη γήρανση. Δεδομένης της ανασταλτικής δράσης της θεραπείας, μετά την πάροδο της δράσης της το πρόσωπο επανέρχεται στην προηγούμενη κατάστασή του, εξού και απαιτείται επανάληψη ετησίως.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να κάνω Botox;

Η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει κανείς τις συνεδρίες για Botox συνδέεται με την ηλικία που κάνουν συνήθως την εμφάνισή τους οι πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες, δηλαδή κάπου στα 30-35. Όταν δεν υπάρχουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες (ακόμα), τότε το Botox μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά, κάπου δηλαδή στην ηλικία των 25-30 ετών. Στην ουσία, λοιπόν, δεν υπάρχει η κατάλληλη στιγμή, γιατί εξαρτάται από το πώς αισθάνεται κανείς και, φυσικά, από το πότε αρχίζει ο χρόνος να αλλοιώνει το κάθε πρόσωπο.

Μην ξεχνάτε πως είναι απόλυτα υγιές το να είναι κανείς συμφιλιωμένος με την εικόνα του καθώς μεγαλώνει. Όλες οι αισθητικές θεραπείες που βελτιώνουν την εξωτερική εμφάνιση, χαρίζουν φρεσκάδα και κάνουν την όψη πιο ξεκούραστη ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση.

***Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Για πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες ενημερωθείτε από την Κλινική μας ή προγραμματίστε μία επίσκεψη στον κ. Χιώτη. Ενημερώστε τον Δερματολόγο σας σε περίπτωση προβλημάτων υγείας.