Καθαρισμός προσώπου. Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Καθαρισμός προσώπου. Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Τι είναι ο Καθαρισμός προσώπου

Ο καθαρισμός προσώπου είναι μία θεραπεία της δερματολογίας που ενδείκνυται και για τα δύο φύλλα. Συνίσταται όχι μόνο στους εφήβους αλλά και στα προεφηβικά χρόνια μέχρι μεγάλες ηλικίες.

Υπάρχουν δέρματα που χρειάζονται καθαρισμό σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα όπως μία φορά το μήνα αλλά και άλλα δέρματα που το χρειάζονται μόνο δύο φορές το χρόνο.

Τα οφέλη του καθαρισμού ποικίλουν. Ο ήλιος με τις ακτίνες του φράζει τους πόρους μας στο πρόσωπο και σε συνδυασμό με λάθος καλλυντικά επιβαρύνουν την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ο καθαρισμός προσώπου:

 1. καθαρίζει την επιδερμίδα
 2. το δέρμα αναπνέει
 3. βοηθάει στην απομάκρυνση του σμήγματος
 4. ενισχύει την καταπολέμηση της ακμής
 5. ελέγχει τη λιπαρότητα
 6. σταδιακά μειώνονται οι ρύποι
 7. γίνεται καλύτερη εφαρμογή των καλλυντικών (π.χ μέικ απ)
 8. ενισχύεται η άμυνα του δέρματος

CARBOXY THERAPY

*Ο όρος Carboxy therapy αναφέρεται στη θεραπεία έγχυσης διοξειδίου του άνθρακα επιδερμικά και υποδόρια*αφορά γυναίκες, άνδρες και εφήβους!

Ιστορικό

Η εφαρμογή αυτής της θεραπείας δεν είναι νέα. Ήδη από το 1932 στα ιαματικά λουτρά Royat (Clemont-Ferrand ) της Γαλλίας χρησιμοποιήθηκε το διοξείδιο του άνθρακα από τις ιαματικές πηγές για θεραπευτικούς σκοπούς.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ CARBOXY THERAPY

 • Ανανέωση της επιδερμίδας – ρυτίδες προσώπου
 • Μάτια – μαύροι κύκλοι
 • Ντεκολτέ
 • Ραγάδες – σημάδια εγκυμοσύνης
 • Επούλωση ουλών
 • Αποδυναμωμένα – χωρίς ελαστικότητα δέρματα
 • Cellulite, κυτταρίτιδα
 • Τοπικό πάχος – λιπόλυση
 • Πύκνωση μαλλιών
 • Ψωρίαση

Πώς προκαλεί η Carboxy Therapy μία φυσική ανανέωση της επιδερμίδας;

Το ιατρικό ανθρακικό οξύ χρησιμοποιείται για την προώθηση της κυκλοφορίας του αίματος και του μεταβολισμού, στην αισθητική ιατρική και στη μείωση του πόνου, στη θεραπευτική ιατρική. Το ιατρικό διοξείδιο του άνθρακα δημιουργεί τοπικά την αίσθηση, έλλειψης οξυγόνου στην οποία το σώμα αντιδρά με διαστολή των αγγείων. Κατά συνέπεια η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται και ενεργοποιείται μία αντιοξειδωτική και αποτοξινωτική δράση.

Η θεραπεία αυτή σε συνδυασμό με τη Μεσοθεραπεία προκαλεί την παραγωγή κολλαγόνου στο συνδετικό ιστό με άριστα αποτελέσματα.

CARBOXY THERAPY- ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

Το καθαρό διοξείδιο του άνθρακα αυξάνει τοπικά την αξία pH και δημιουργεί τεχνική έλλειψη ανεφοδιασμού οξυγόνου. Το σώμα αντιδρά με διαστολή των μικρών αιμοφόρων αγγείων. Η αυξανόμενη παράδοση οξυγόνου δια της αιμοσφαιρίνης μπορεί να περιγράφει με τη Bohr- Effect. Αυτό οδηγεί σε έναν αυξανόμενο ανεφοδιασμό του οξυγόνου και στην έναρξη του μεταβολισμού. Στη λιποδιάλυση, τα λιποκύτταρα καταστρέφονται από τις άμεσες επιρροές. Από τη βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος, η απομάκρυνση του απoθηκευμένου λίπους γίνεται γρηγορότερα και από την αυξανόμενη προσφορά οξυγόνου (Bohr-Effect) τα λιπαρά οξέα που προκύπτουν, οξειδώνονται με αποτέλεσμα την αισθητική μείωση των λιποκυττάρων και τη σύσφιξη του συνδετικού ιστού. Με τη Carboxytherapy η εικόνα του δέρματος βελτιώνεται αισθητά. Οι θεραπείες πρέπει να είναι επαναλαμβανόμενες βάση των πρωτοκόλλων.

Πότε έχουμε ορατά αποτελέσματα;

Μετά από δύο εβδομάδες μπορούμε μικροσκοπικά να δούμε ξεκάθαρα την ανανέωση της επιδερμίδας, μετά την πρώτη εφαρμογή. Όταν όμως επαναλαμβάνουμε τις θεραπείες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα τότε η ανανέωση γίνεται σύντομα ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Αυτή η ανανέωση του δέρματος βασίζεται στην αυξανόμενη παραγωγή κολλαγόνου από τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Η επίδραση της μεμονωμένης συνεδρίασης Carboxy είναι μικρή, για το λόγο αυτό πρέπει να προγραμματιστούνε περισσότερες συνεδριάσεις. Ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες και πραγματοποιείται όλο το χρόνο.

Πόσο θα κοστίσει το Carboxy Therapy;

Η πρώτη συνάντηση για να εξεταστεί η περιοχή και συνεπώς να καθοριστούν οι συνεδρίες, είναι δωρεάν. Μετέπειτα, θα δοθεί η καθορισμένη τιμή.

Αντενδείξεις:

 1. Μολύνσεις
 2. Επιληψία
 3. Νεφρική ανεπάρκεια
 4. Γάγγραινα
 5. Εγκυμοσύνη

Σε περίπτωση που πάσχετε από κάποια πάθηση από τα παραπάνω ή κυοφορείτε, δεν επιτρέπεται η συγκεκριμένη θεραπεία.

Παρενέργειες:

Σχετίζονται με τον όγκο – ταχύτητα της έγχυσης και την ανθεκτικότητα του ασθενούς.

 • Τοπικό κάψιμο
 • Ελαφρύς πόνος κάτω από το δέρμα που εκδηλώνεται ως πίεση
 • Κοκκινίλα στην περιοχή έγχυσης

***Η Δερματολογική Κλινική Ιωάννη Ν. Χιώτη σας περιμένει για να σας εξυπηρετήσει και να σας βοηθήσει οποιαδήποτε στιγμή. Η κάθε περίπτωση θεωρείται διαφορετική για αυτό μία επίσκεψη στο δερματολόγο σας θεωρείται σημαντικό.