Θεραπεία με εξωσώματα (exosomes), όπως λέμε αναγέννηση και αναζωογόνηση σε βαθύτερο επίπεδο

Θεραπεία με εξωσώματα (exosomes), όπως λέμε αναγέννηση και αναζωογόνηση σε βαθύτερο επίπεδο

Τι νέο έχουμε εισάγει στις παροχές μας για εσάς

 

Θεραπεία με εξωσώματα (exosomes), όπως λέμε αναγέννηση και αναζωογόνηση σε βαθύτερο επίπεδο

 

Τα εξωσώματα, όπως φανερώνει η λέξη, είναι εξω-κυτταρικά κυστίδια που παράγονται από τα κύτταρα. Λειτουργούν ως αγγελιαφόροι μεταφέροντας το πολύτιμο φορτίο τους που αποτελείται από λιπίδια, πρωτεΐνες, αμινοξέα, πεπτίδια και πλήθος αυξητικών παραγόντων στα κύτταρα όπου στοχεύουν. Έτσι, προάγουν την αναγέννηση και την αναζωογόνηση ακόμα και μη λειτουργικών κυττάρων σε βαθύτερο επίπεδο. Η ενίσχυση του δέρματος με εξωσώματα (exosomes) ωθεί τα ίδια κύτταρα να επιδιορθώσουν τις βλάβες που έχει υποστεί το δέρμα και να βελτιώσουν έτσι την υγεία και την όψη του, επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα αντιγήρανσης και ανανέωσης. Πέρα, λοιπόν, από το δικό τους ευεργετικό «φορτίο», τα εξωσώματα έχουν την ιδιότητα να διεγείρουν και τα υπόλοιπα κύτταρα και να ενεργοποιούν συνολικότερα τις αντιγηραντικές και αναπλαστικές διαδικασίες.

 

Η θεραπεία με εξωσώματα επιδρά σημαντικά στη μείωση της χαλάρωσης του δέρματος, της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων, της θαμπάδας και της ξηρότητας, των σημαδιών φωτογήρανσης, των διεσταλμένων πόρων, των δυσχρωμιών, των χρόνιων ερεθισμών, της ακμής και της τριχόπτωσης.

 

Τα οφέλη της θεραπείας με εξωσώματα (exosomes) είναι:

  • Ενίσχυση των φυσικών μηχανισμών επούλωσης του δέρματος χάρη στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης
  • Αύξηση του πάχους του δέρματος, βελτίωση υφής και χρωματικού τόνου
  • Μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων
  • Αποχρωματισμός μαύρων κύκλων
  • Διόρθωση υπερμελάγχρωσης και μελάσματος
  • Επιδερμική σύσφιξη με αποτέλεσμα lifting
  • Τόνωση και λάμψη στην επιδερμίδα
  • Βαθιά ενυδάτωση
  • Περιορισμός φλεγμονής και μείωση ερυθρότητας από ακμή και ροδόχρου νόσο

 

Στο Δερματολογικό Κέντρο Ι. Χιώτη η θεραπεία με εξωσώματα (exosomes) εφαρμόζεται μέσω microneendling, έτσι ώστε με τις μικροσκοπικές βελόνες της μεσοθεραπείας τα εξωσώματα να φθάνουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος για τη μέγιστη δυνατή δράση.

 

Το εντυπωσιακό είναι ότι η στην πλειοψηφία τους οι ασθενείς αρχίζουν να βλέπουν σημαντική βελτίωση στο δέρμα τους 2 μήνες μετά τη θεραπεία, ενώ τα αποτελέσματα από τη θεραπεία διαρκούν έως και έναν χρόνο!